AKBLOG-V3

İsrail Gazze'ye saldırıyor

İsrail Gazze'ye saldırıyor
8/07/2022

İsrail Gazze'ye saldırıyor



İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ni vuruyor. Saldırılarda aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 15 Filistinli hayatını kaybederken, 125 kişi de yaralandı. Saldırılar devam ederken İsrail'de 'Yüksek Komuta Odası' kuruldu ve 25 bin yedek asker göreve çağrıldı.

İsrail, abluka altındaki Gazze`ye yönelik saldırı başlattı.

İsrail ordusu Twitter hesabından, İslami Cihad`a ait yeni hedeflerin vurulduğunu açıkladı. İslami Cihad da yaptığı açıklamada, üst düzey komutanlarından birinin öldüğünü duyurdu.

Açıklamada vurulan noktalar arasında silah, füze ve havan mermisi imalathanelerinin yer aldığı aktarıldı.

Uçaklar aynı zamanda Gazze Şeridi`nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde de tarım arazilerini vurdu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu`nun (KAN) haberinde ise saldırıların başladığı andan bu yana İslami Cihad`a ait 26 noktanın hedef alındığı bilgisi yer aldı.

15 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ, 125 KİŞİ YARALANDI


Gazze`deki sağlık yetkilileri, biri 5 yaşında çocuk olmak üzere 15 kişinin öldüğünü, 125 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yediot Ahronot Gazetesi de İsrail savaş uçakları ile insansız hava araçlarının (İHA) Gazze`ye yönelik saldırılar sırasında 16 ton mühimmat kullandığını yazdı. Haberde, saldırılara, savaş uçaklarının yanı sıra 50 İHA`nın katıldığı ifade edildi.

İSRAİL`DE `YÜKSEK KOMUTA ODASI` KURULDU


İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi`ne başlattığı saldırı kapsamında "Yüksek Komuta Odası" kurulduğunu açıkladı.

25 BİN YEDEK ASKER GÖREVE ÇAĞRILDI


Savunma Bakanı Benny Gantz, farklı birliklerden yaklaşık 25 bin yedek askerin göreve çağrılması yönünde orduya talimat verdi.

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail`in saldırılarını kınadı. Tırmanan gerilimden İsrail ordusunun sorumlu olduğu vurgulandı, İsrail`in saldırılarını derhal durdurması istendi.

Birleşmiş Milletler Orta Doğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Tor Wennesland da, saldırılara " Sivillere yönelik herhangi bir saldırının hiçbir gerekçesinin olamaz " sözleriyle tepki gösterdi.

Tunus, Cezayir ve Mısır`daki Ezher Kurumu da İsrail`in saldırılarını kınadı. Ürdün de İsrail`e saldırılarını sonlandırma, uluslararası topluma da Filistin halkını korumak için acil ve etkin şekilde harekete geçmesi çağrısı yaptı.

GERİLİM 1 AĞUSTOS`TA ARTTI

Bölgedeki gerilim İsrail ordusunun 1 Ağustos`ta işgal altındaki Batı Şeria`nın Cenin kentine düzenlediği baskınla arttı.

İsrail askerleri, bu baskında Cenin`deki İslami Cihad yöneticisi Bessam Saadi`yi yaralayarak gözaltına almış, çıkan çatışmada bir Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, Saadi`nin gözaltına alınmasının ardından olası bir misilleme endişesiyle abluka altındaki Gazze çevresinde alarm seviyesini üst düzeye çıkarmıştı.

Bu kapsamda ordu birlikleri, Gazze Şeridi çevresindeki Yahudi yerleşim bölgelerini birbirine bağlayan ana yolları kapatmış, Gazze semalarında onlarca insansız hava aracı uçurulmuştu.

Son 4 gündür devam eden süreçte Gazze`nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı da kapalı tutuluyordu.

------------------
Kaynak: trthaber
Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Vefat edenlerin sayısı 40'ı geçti. Allah 'ın gazabı ağırdır. Bekleyin görün.

    YanıtlaSil
36588959260565934