AKBLOG-V3

Trakya'da çekirge ve tırtıl alarmı!

Trakya'da çekirge ve tırtıl alarmı!
7/17/2022

Trakya'da çekirge ve tırtıl alarmı!



Trakya'da ayçiçek tarlalarını etkisini altına alan ve büyük tahribat yaratan tırtıllar ile çekirgeler, ilerleyişini Marmara'ya doğru devam ettiriyor. Tarım İl Müdürlükleri, olası tırtıl istilasına karşı tedbirleri sıkı tutuyor.

Trakya'da bu sene ayçiçekten büyük verim bekleyen çiftçiler, tırtırların tarlaları istila etmesi nedeniyle büyük bir şok yaşadı.

KÖKTEN BAŞLAYIP YAPRAKLARA KADAR ZARAR VERİYOR


Çayır tırtılı ayçiçeğinin kökünden başlayarak yapraklara kadar tamamına bitkinin tümüne zarar veriyor ve ayçiçeği çürütüyor. Zamanında mücadele edilmezse ayçiçeği veriminde büyük kayıplara yol açıyor.2012 yılında da çayır tırtılı istilasıyla karşılaşan üreticiler, o dönemki tırtılların çok daha az olduğunu ancak şu an tırtıl sayısında ciddi bir artış bulunduğunu söyledi.

İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ


Trakya'da tarlalara dadanan tırtıllarla ilgili ilk görüntüler geldi. Hava Forum tarafından paylaşılan görüntülerde, tırtılların geniş bir çevreye yayıldıkları ve traktörü tamamen kapladıkları görüldü. Bazı vatandaşlar ise tırtılların arasında çok sayıda çekirgeye rastladıklarını ifade etti.

MARMARA'YA DOĞRU İLERLİYOR


Tırtıl istilasının Trakya'dan sonra şimdi de Marmara bölgesine doğru yayıldığı haberi ise paniğe neden oldu. Tarım İl Müdürlükleri'nin acilen önlem çalışması başlattığı öğrenilirken, çiftçilerin yardım beklediği belirtildi.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: sondakika
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Trakya'da ayçiçek tarlalarını etkisini altına alan ve büyük tahribat yaratan tırtıllar ile çekirgeler, ilerleyişini Marmara'ya doğru devam ettiriyor. Tarım İl Müdürlükleri, olası tırtıl istilasına karşı tedbirleri sıkı tutuyor.

    Trakya'da bu sene ayçiçekten büyük verim bekleyen çiftçiler, tırtırların tarlaları istila etmesi nedeniyle büyük bir şok yaşadı.

    YanıtlaSil
36588959260565934