AKBLOG-V3

Arabuluculuk Şartları Nelerdir

Arabuluculuk Şartları Nelerdir
7/18/2022

Arabuluculuk Şartları Nelerdir? İstanbul Arabuluculuk

Sizlere bu konumuzda Arabuluculuk Şartları ile ilgili olarak elimizden geldiğince bilgiler verelim dedik. Bu makalemizde arabuluculuk şartları nedir ya da neden arabuluculuk bürolarına veya arabuluculuk avukatlarına ihtiyaç duyulur sorularına cevaplar vermeye çalıştık. Makalemiz alıntı konu içeriği olup, içerik dokümanımız ile ilgili olarak konumuzun kaynak linkini de ayrıca verdik. Yine de konu ile ilgili olarak aklınıza takılabilecek her türlü hukuk Arabuluculuk danışmanlık hizmetleri ile ilgili olarak sorularınızı yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Arabuluculuk (arabuluculuk.gen.tr) | Hukuk (hukukistanbul.gen.tr) | istanbul Arabuluculuk (istanbul Arabuluculuk) 

Arabuluculuk şartları nelerdir? başlığında hukuk dalında önem arz eden bir meslekten bahsedeceğiz. Arabulucu demek var olan veya oluşan bir uyuşmazlık beraberinde mahkeme tarafından ya da kişilerin kendi isteğince arabulucu firmaya başvurarak ileriye dönük mahkeme ve benzeri sorunlarla uğraşmaması adına çözüm yolu olarak bilinmektedir. Fakat her insan arabuluculuk mesleği için uygun olmayabilir. Sitemizde Arabuluculuk kavramına yönelik bir çok konularımız açılmıştır. Makalelerimize göz atarak veya kategori kısmında yer alan alanlara bakarak, Arabuluculuk alanında kendinizi geliştirebiliriz. Arabuluculuk  hakkında profesyonel danışmanlık hizmeti istiyorsanız, sitemizin alt kısmında yer alan iletişim bölümünden, ilgili firma ile irtibatı sağlayabilir veya kurumsal olarak arabuluculuk - hukuk danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

https://www.arabuluculuk.gen.tr/2022/07/arabuluculuk-sartlari-nedir.html

Arabuluculuk Şartları Nelerdir?
Arabuluculuk Şartları

Profesyonel bir şekilde verilen arabuluculuk hizmetiyle ilgili aranılan şartlar şu şekilde sıralanır. 

  • Hukuk fakültesini bitirmiş olmak veya mezun olmak 
  • Arabuluculuk mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip olmak 
  • Adalet Bakanlığında arabuluculuk Daire Başkanlığı kapsamında tutulmakta olan sicile kayıtlı olmak 

Yukarıda sıralanan temel şartlar herkesin arabuluculuk olamayacağını gösteriyor. Firmamızca verilen arabuluculuk hizmeti gereken şartların tamamını sağlıyor olup danışanların garantili çözüm almasını sağlamaktadır. Bu yüzden kendi konumumuz da ve Türkiye genelinde hizmet veren firma olduğumuzu belirtmeliyiz. 

Arabuluculukta Gereken Şartları Sağlayan Firma Arabuluculuk.gen.tr

Arabuluculukta gereken şartları sağlayan firma olarak çözüm odaklı çalışmalar yapmaktayız. Tarafların her ikisinin de sonuçtan memnun kalmasını sağlıyoruz. Güvenilir, işinin ehli, mesleğinde kıdemli ve profesyonel olarak gereken çözümü en sağlıklı şekilde bulabiliyoruz. 

Danışanlarımızın davalarına yönelik uygun fiyatlaması sunarken doğru çözüm sayesinde yıllarca mahkemelerde uğraşmasını da engellemiş oluyoruz. Arabuluculuk konusuyla ilgili pratik adımlar atan firma olarak İstanbul Arabuluculuk.gen.tr adını öne çıkarmaktan çekinmiyoruz. Çünkü işimizin değerini ve kalitesini biliyoruz.

Arabuluculuk  Hukuk Avukatlık Danışmanlık Hizmetlerine Başvuru Faydaları Faydası Nedir Nelerdir?

Aşağıda sizlere maddeler halinde "Arabuluculuk  Arabuluculuğa Başvuru Faydaları Nedir" sorusuna cevaplar vermeye çalıştık. Ebetteki sadece faydalarını aşağıda belirtilen maddeler halinde sınırlandıramayız. Yapacağınız kapsamlı araştırmalar sonucunda birçok faydasının olacağını görebilirsiniz.

  • Arabulucunuzun kim olacağına kendiniz karar verebilir ve karşı tarafın da kabul etmesi ile çözüme kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Mahkemede açacağınız dava sürecine göre çok daha kısa sürer, daha az masraflı ve çok daha ekonomiktir.
  • Arabuluculukta taraflar aralarındaki uyuşmazlıkları açık ve rahat bir şekilde konuşabilir. Beyan edilen sözler ve sunulan tüm belgeler gizli tutulur.
  • Taraflar bu süreçte öğrendiği bilgi ve belgeleri dava yolunda delil olarak kullanamaz.
  • Arabuluculuk yolu ile anlaşan taraflar kendi sorunlarını anlaşarak çözdüklerinden anlaşmazlıklar ortadan kalktığı gibi taraflar arasındaki ilişkiler kopmaz.
  • Dava yoluna gidilmiş dahi olsa aranızdaki uyuşmazlıkla ilgili her aşamada arabuluculuk yolunu deneyebilirsiniz.
  • Arabulucuya tek taraf veya her iki taraf aynı anda başvurabilir. Böyle bir başvuruda bulunmanız hiçbir hakkınızı sona erdirmez, zamanaşımı dahil hiçbir hak kaybına sebebiyet vermez.
  • Arabuluculukta çözüm için kamu düzenine ve yasalara aykırı olmamak kaydı ile istediğiniz şart ve şekilde anlaşabilirsiniz.
  • Arabuluculukla ilgili masraf ve ücretler konusunda karşı tarafın da kabul etmesi şartıyla istediğiniz şekilde anlaşabilirsiniz.
  • Her iki taraf her konuda anlaşacağından dava sürecinde olduğu gibi ispat yükümlülüğü, delil, tanık, bilirkişi, keşif söz konusu olmaz.
  • Arabulucuya başvurduğunuzda Mahkeme de dava açma hakkınız kaybolmaz. Yasa gereği zorunlu hallerde arabulucuya başvurmadan açılan davalarınız usulen reddedilir.
  • Arabuluculukta anlaşmanın gerçekleşmesi halinde anlaşma belgesi mahkeme kararı gibi icra edilebilir. Anlaşma belgesine uyulmaması halinde ilgili taraf hakkını icra ve haciz yolu ile alabilir.
  • Arabuluculukta usulüne uygun şekilde anlaşmanız halinde aynı konu bir daha dava konusu olamayacaktır.
  • Arabuluculuk Mahkemeler üzerindeki yükü ve yoğunluğu azaltıp, anlaşma ile sonuçlanabilecek uyuşmazlıkları çözüme kavuşturacağından, anlaşmayı teşvik edeceğinden mahkemelerdeki davalar daha kısa sürecek ve yargılamalar gecikmeyecektir.

Türkiye'nin en büyük online arabuluculuk danışmanlık hizmetini veren firmayız.

İstanbul Hukuk Firması
İstanbul Hukuk Firması
Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Arabuluculuk |

 

--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Zara AK
Zara AK

Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Arabuluculuk şartları nelerdir? başlığında hukuk dalında önem arz eden bir meslekten bahsedeceğiz. Arabulucu demek var olan veya oluşan bir uyuşmazlık beraberinde mahkeme tarafından ya da kişilerin kendi isteğince arabulucu firmaya başvurarak ileriye dönük mahkeme ve benzeri sorunlarla uğraşmaması adına çözüm yolu olarak bilinmektedir. Fakat her insan arabuluculuk mesleği için uygun olmayabilir. Sitemizde Arabuluculuk kavramına yönelik bir çok konularımız açılmıştır. Makalelerimize göz atarak veya kategori kısmında yer alan alanlara bakarak, Arabuluculuk alanında kendinizi geliştirebiliriz. Arabuluculuk hakkında profesyonel danışmanlık hizmeti istiyorsanız, sitemizin alt kısmında yer alan iletişim bölümünden, ilgili firma ile irtibatı sağlayabilir veya kurumsal olarak arabuluculuk - hukuk danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

    YanıtlaSil
36588959260565934