AKBLOG-V3

Adıyaman'da zehirli sarıkız korkusu!

Adıyaman'da zehirli sarıkız korkusu!
7/15/2022

Adıyaman'da zehirli sarıkız korkusu!



Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki çocuk parkında vatandaşlar tarafından fark edilen zehirli sarıkız örümceği, kimseye zarar vermeden bölgeden uzaklaştırıldı. 1 metreye kadar zıplaması ve ısırdığı yerden koca bir et parçası koparmasıyla bilinen sarıkız örümceği, bu özellikleri nedeniyle korku saçıyor. Uzmanlar, sarı kız örümceği ısırılmasına karşı uyardı.

Gölbaşı Kurugeçit Mahallesinde bulunan çocuk oyun parkında sarıkız örümceği görüldü. Parkta oynayan çocukların aileleri tarafından fark edilen sarıkız örümceği herhangi bir zarar vermeden vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirildi.

ÇOK GÜÇLÜ ZEHRE SAHİP ÖRÜMCEKLER ARASINDA YER ALIYOR


1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve akrep bile avlayabilen Sarıkız örümceği güçlü zehre sahip olan örümcekler arasında yer alıyor. Herhangi bir sarı kız örümceği ısırılması vakasında doktora başvurulması öneriliyor.

BAŞ DÖNMESİ VE KUSMA ZEHİRLENME BELİRTİLERİ ARASINDA


Zehir etkileri yüksek olan örümcek ısırıklarında, baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma, ısırılan bölgede yanma ve uyuşukluk, halsizlik gibi semptomlar görülebildiği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Orman yangınında tarım alanlarındaki çok sayıda badem ve zeytin ağacı da alevlerden zarar görürken, Mesudiye yolu üzerindeki ormanlık alandaki çok sayıda arı kovanı da yandı.

    YanıtlaSil
36588959260565934