AKBLOG-V3

Eşyalar küle döndü, ‘Besmele' yazısı yanmadı

Eşyalar küle döndü, ‘Besmele' yazısı yanmadı
7/15/2022

Eşyalar küle döndü, ‘Besmele' yazısı yanmadı



Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi'nde 13 Temmuz’da çıkan orman yangınında ormanlık alan ve tarım arazisinin yanında bulunan dubleks evin üst katı, evin müştemilatı ve park halindeki araç tamamen yanarken, ‘Besmele’ yazısı yanmadı.

Dubleks evin ormana yakın bölümünde önce kuru otlar, ardından ahşap bölümler yanmaya başladı. Park halinde bulunan araca sıçrayan alevler aracı da küle çevirdi. Dubleks evin ikinci katındaki odalara sıçrayan alevler ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü.

İkinci katta bulunan ve yanan eşyalar arasında bulunan çift taraflı ‘Besmele' bulunan kitapçığın kapağının ise alevlerden etkilenmediği görüldü. Sülüs hat sanatıyla yazıldığı öğrenilen ve ayna yazısı olarak adlandırılan ‘Bismillâhirrahmanirrahim' yazısının çevresi tamamen yanarken, ‘Besmele' yazısı yanmadı.

Orman yangınında tarım alanlarındaki çok sayıda badem ve zeytin ağacı da alevlerden zarar görürken, Mesudiye yolu üzerindeki ormanlık alandaki çok sayıda arı kovanı da yandı.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Orman yangınında tarım alanlarındaki çok sayıda badem ve zeytin ağacı da alevlerden zarar görürken, Mesudiye yolu üzerindeki ormanlık alandaki çok sayıda arı kovanı da yandı.

    YanıtlaSil
36588959260565934