AKBLOG-V3

Biden: Rusya'dan petrol ve gaz ithalatı yasaklandı

Biden: Rusya'dan petrol ve gaz ithalatı yasaklandı
3/08/2022

Biden: Rusya'dan petrol ve gaz ithalatı yasaklandı 




ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ekonomisinin ana arterini hedef alan, Ukrayna'yı işgaline yönelik yaptırımları artırmaya yönelik son çabalarda ABD'nin tüm Rus enerjisi ithalatını yasakladığını duyurdu.

Biden, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Rus petrolü artık ABD limanlarında kabul edilmeyecek. Putin'in savaşını sübvanse etmenin bir parçası olmayacağız'' dedi.

Joe Biden, ABD'nin Rusya'dan petrol, gaz ve kömür ithalatını tamamen yasaklamasının, ''Amerikan halkının Putin'in liderliğine güçlü bir darbe daha vuracağı" anlamına geldiğini ifade etti.  

ABD Başkanı, kararı Avrupalı ​​müttefikleriyle istişare ederek aldığını, ancak Rusya'dan enerji ithalatını yasaklama konusunda ABD'ye katılacak durumda olmadıklarını kaydetti.  

Biden, ABD'nin, Rus enerjisine bağımlılıklarını azaltmak için "uzun vadeli bir strateji" geliştirmek üzere Avrupalı ​​müttefiklerle yakın bir şekilde çalıştığını söyledi.

Biden'ın açıklaması, Beyaz Saray'ın Kongre'de Rus enerjisi konusunda harekete geçmesi için artan baskıyla karşı karşıya kalmasının ardından geldi.

Rusya ABD'ye çok fazla petrol ihraç etmese de, yasağın benzin pompasında zaten yükselen fiyatları artırması bekleniyor.

Öte yandan, İngiltere hükümeti, 2022 yılı sonuna kadar Rus petrol ve petrol ürünlerini aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Öte yandan, İngiltere hükümeti, 2022 yılı sonuna kadar Rus petrol ve petrol ürünlerini aşamalı olarak kaldıracağını duyurdu.

    YanıtlaSil
36588959260565934