AKBLOG-V3

Süleyman Soylu Kimdir?

Süleyman Soylu Kimdir?
5/08/2023

Süleyman Soylu Kimdir? Süleyman Soylu Haberleri

Süleyman Soylu, Türk siyasetçi ve iş adamıdır. 21 Kasım 1969 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Siyasi kariyerine ilk olarak 1991 yılında Refah Partisi İstanbul İl Teşkilatı'nda başlamıştır. 1994 yılında RP'den istifa ederek Fazilet Partisi'ne geçti ve partide gençlik kolları başkanlığı görevini üstlendi.

2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurulduğunda, Soylu da bu partiye katıldı. İstanbul İl Başkan Yardımcılığı ve İstanbul İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu. 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak seçildi ve AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yaptı.

2011 yılında Trabzon milletvekili seçildi ve bir süre İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini üstlendi. 2013 yılında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Süleyman Soylu Kimdir?
Süleyman Soylu 

2015 yılında, 25. Dönem Milletvekili seçimlerinde yeniden Trabzon milletvekili seçildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Soylu, 2016 yılında İçişleri Bakanı olarak atandı ve görevine halen devam etmektedir. İçişleri Bakanı olarak, terörle mücadele, güvenlik, göç ve vatandaşlık konularında çalışmalar yürütmektedir. Aynı zamanda, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin uygulanmasında da rol oynamaktadır.



------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)
Bu makaleyi paylaş :
Zara AK
Zara AK

Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Soylu, 2016 yılında İçişleri Bakanı olarak atandı ve görevine halen devam etmektedir. İçişleri Bakanı olarak, terörle mücadele, güvenlik, göç ve vatandaşlık konularında çalışmalar yürütmektedir.

    YanıtlaSil
36588959260565934