AKBLOG-V3

Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti

Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti
9/08/2022

Kraliçe Elizabeth hayatını kaybetti


İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir asra tanıklık eden Kraliçe, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Kraliçe'nin ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı oldu.

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin öğleden sonra hayatını kaybettiği açıklandı. Açıklamada, "Kraliçe, bu öğleden sonra Balmoral'da huzur içinde öldü" denildi. 

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth'in ölüm haberi akşam saatlerinde "Londra köprüsü yıkıldı" parolasıyla duyuruldu. Kraliçe'nin ölümü nedeniyle Buckingham Sarayı'nda bayraklar yarıya indirildi. 

Kraliçe'nin naaşının yarın başket Londra'ya götürüleceği belirtildi.

Kraliçe'nin ölümünün ardından İngiltere Kralı olan Charles, mesajında, "Kraliçe'nin ölümü ülkede, ülkeler topluluğunda ve dünyanın birçok halkı tarafından hissedilecek." diyerek, "Yas ve değişim döneminde ailem ve ben, Kraliçe'ye duyulan sevgi ve saygı ile avunacağız" ifadelerini kullandı.

"Kraliçe, modern İngiltere'nin üzerine inşa edildiği temel taşıydı" diyen İngiltere Başbakanı Truss ise, "Kral 3. Charles'a sadakatimizi ve bağlılığımızı sunuyoruz, tanrı Kralı korusun." ifadelerini kullandı. 




------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi. Yaklaşık bir asra tanıklık eden Kraliçe, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu. Kraliçe'nin ölümünün ardından 73 yaşındaki oğlu Charles tahta geçerek İngiltere Kralı oldu.

    YanıtlaSil
36588959260565934