AKBLOG-V3

Yunanistan, Türk F-16'larını taciz etti

 Yunanistan, Türk F-16'larını taciz etti
8/24/2022

 Yunanistan, Türk F-16'larını taciz etti


Yunanistan, Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokasyonlarını sürdürüyor. Yunanistan'a ait F-16'lar, Doğu Akdeniz'de NATO görevi yapan Türk uçaklarına radar kilidi atarak tacizde bulundu. Türkiye'yi taciz etmek için NATO görevlerini bile riske atan Yunan güçleri, gerekli karşılık verilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan'a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları aktarıldı.

TACİZ ETMEK İÇİN NATO GÖREVİNİ RİSKE ATTILAR


Yunanistan tarafından yapılan söz konusu tacizin, NATO'nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğunu belirten kaynaklar, Yunanistan'ın, Türkiye'yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını ifade etti. Yunanistan'ın Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

YUNAN ASKERİ ATEŞESİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI


Milli Savunma Bakanlığı tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği aktarıldı.

DIŞİŞLERİ DE DEVREDE


Ayrıca, Dışişleri Bakanlığınca da ilgili taraflar nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulduğu öğrenildi. Bu tür bir tacizin müttefiklikle bağdaşmadığını kaydeden kaynaklar, Yunanistan'ın gerginliği arttırma peşinde olduğunu belirtti.

RADAR KİLİDİ NEDİR?


Askeri havacılık jargonunda radar veya diğer çeşitli sensörlerle uçağına kilitlenip onu takip etmek.


 Yunanistan, Türk F-16'larını taciz etti


------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net


Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Yunanistan, Akdeniz'de Türkiye'ye yönelik provokasyonlarını sürdürüyor. Yunanistan'a ait F-16'lar, Doğu Akdeniz'de NATO görevi yapan Türk uçaklarına radar kilidi atarak tacizde bulundu. Türkiye'yi taciz etmek için NATO görevlerini bile riske atan Yunan güçleri, gerekli karşılık verilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

    YanıtlaSil
36588959260565934