AKBLOG-V3

Krizin en büyük kazananı Türkiye

Krizin en büyük kazananı Türkiye
8/17/2022

Fransız basınında THY övgüsü: Avrupa semalarında krizin en büyük kazananı!

Fransız gazetesi Les Echos, Türk Hava Yolları'nın (THY) yılın ilk yarısındaki başarısını "krizin en büyük kazananı" olarak yorumladı. 2022'in ilk yarısında 7,58 milyar dolar ciroya imza atıldığı ve rekor kâra doğru ilerlendiği vurgulandı.
Fransız basınında THY övgüsü: Avrupa semalarında krizin en büyük kazananı!
Türk Hava Yolları (THY), dünyanın çeşitli noktalarına yaptığı uçuşlarla ve sefer sayılarıyla adından söz ettiriyor.
Avrupa'dan önemli rakipler olan Lufthansa ve Air France, THY'nin ardından geliyor.

"EN BÜYÜK KAZANAN TÜRK HAVA YOLLARI"

THY'nin başarısını yazan Fransız gazetesi Les Echos, şirketin yılın ilk yarısındaki başarısını "krizin en büyük kazananı" olarak yorumladı.
"Türk Hava Yolları, Avrupa semalarındaki krizin en büyük kazananı olarak çıktı" başlığıyla yayınlanan yazıda, sadece temmuzda 7,8 milyon yolcu taşıyan THY'nin, salgın öncesi büyüme ve kâr oranını yakaladığı belirtildi.

YILIN ILK YARISINDA 7,58 MİLYAR DOLAR CİRO

Firmanın, Avrupa’daki geleneksel hava yolu şirketleri arasında en fazla kâr eden şirket olduğu ve 2021’de kâra geçen ilk uluslararası hava yolu olduğu ifade edildi.
2022'in ilk yarısında 7,58 milyar dolar ciroya imza atıldığı, 737 milyon dolar kâr edildiği ve rekor kâra doğru ilerlendiği vurgulandı.

LUFTHANSA VE AIR FRANCE’I GERİDE BIRAKTI

Eurocontrol’ün verilerine göre, THY’nin, Avrupa semalarında faaliyet gösteren geleneksel hava yolu şirketleri arasında günlük 1506 uçuşla Avrupa’nın en aktifi olduğu, onu 1202 uçuşla Lufthansa, 1065 uçuşla Air France’ın izlediğine dikkat çekildi.

"İSTANBUL HAVALIMANI’NIN DA PAYI VAR"

Avrupa’da THY’den daha fazla uçuşu sadece düşük maliyetli seyahatler sunan Ryanair ile Easyjet'in gerçekleştirdiği anlatıldı.
AA'nın aktardığına göre, yazıda, THY'nin başarısında, Atatürk Havalimanı’na göre 10 kat fazla kapasiteli İstanbul Havalimanı’nın da payı olduğunun altı çizildi.

İLK 7 AYDA 2019’DAKI ULUSLARARASI YOLCU SAYISI GEÇİLDİ

2018’in sonunda açılan havalimanının, yılın ilk 7 ayında 2019’daki uluslararası yolcu sayısını aştığı, Avrupalı başlıca rakiplerinin ise halen koronavirüs salgını öncesindeki aktivite seviyelerinin yüzde 10-15 gerisinde olduğu anımsatıldı.
Hava nakliye piyasasında ise THY’nin yüzde 60 artan tedariğiyle dünya sıralamasında 10’dan 4’e yükseldiği ifade edilirken, 2019’dan bu yana kargo gelirini ikiye katlayan THY'nin artık Air France-KLM’nin gelirini aştığına belirtildi.
Krizin en büyük kazananı Türkiye
Krizin en büyük kazananı Türkiye



------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Zara AK
Zara AK

Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. 2018’in sonunda açılan havalimanının, yılın ilk 7 ayında 2019’daki uluslararası yolcu sayısını aştığı, Avrupalı başlıca rakiplerinin ise halen koronavirüs salgını öncesindeki aktivite seviyelerinin yüzde 10-15 gerisinde olduğu anımsatıldı.

    YanıtlaSil
36588959260565934