AKBLOG-V3

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan mesajı
7/24/2022

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan  Lozan mesajı



Lozan Anlaşması'nın 99. yıl dönümü nedeniyle bir video mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere antlaşmada kayıtlı şartlar yok sayılmaktadır" şeklinde konuştu.

24 Temmuz 1923 tarihinde İsviçre'nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, Fransız Cumhuriyeti, İtalya Krallığı, Japon İmparatorluğu, Yunanistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı temsilcileri tarafından imzalanan anlaşmanın yıl dönümü nedeniyle siyasi parti liderleri ve devlet yetkililerinin açıklamaları devam ediyor.

ERDOĞAN: TÜRK AZINLIĞIN HAKLARI YOK SAYILIYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan da Lozan Anlaşması'nın yıl dönümü nedeniyle bir video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "Son dönemde Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere Lozan Barış Antlaşması'nda kayıtlı şartlar bilinçli şekilde aşındırılmaktadır." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'NİN ETKİN KONUMU PEKİŞİYOR"


Erdoğan ayrıca, "Türkiye, 2023'e Lozan Antlaşması ve Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerlerken bölgesel ve küresel meselelerdeki etkin konumunu pekiştirmektedir" diye konuştu.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: sondakika
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Lozan Anlaşması'nın 99. yıl dönümü nedeniyle bir video mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yunanistan tarafından Türk azınlığın hakları başta olmak üzere antlaşmada kayıtlı şartlar yok sayılmaktadır" şeklinde konuştu.

    YanıtlaSil
36588959260565934