AKBLOG-V3

Yunanistan ipleri iyice geriyor!

Yunanistan ipleri iyice geriyor!
6/13/2022

Yunanistan ipleri iyice geriyor! Türkiye sınırına hendek kazmaya başladılar



Türkiye ile Yunanistan arasında sinirler her geçen gün gittikçe gerilirken, Batı Trakya'da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Yunanistan'ın Türkiye ile sınırını oluşturan Meriç Nehri kıyısına tanksavar için hendekler kazdığı öğrenildi.

Ege'de adaların silahsızlandırılmasını bozan Yunanistan, günlerdir Türkiye'yi tahrik ediyor. Bu tahrike karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan'ı uyararak, "Kendine gel. Türkiye adaların silahlandırılması konusunda uluslararası anlaşmaların kendine tanıdığı hakları kullanmaktan geri durmayacaktır. Şaka yapmıyorum, sonu felaket olur" dedi.

MERİÇ NEHRİ KIYISINA HENDEK KAZMAYA BAŞLADILAR


Söz konusu gelişmelerin ardından, Yunanistan ordusu Batı Trakya'da sınır hattını oluşturan Meriç Nehri kıyısına tanksavar hendekleri kazmaya başladı.

KARAYOLUNDAN RAHATLIKLA GÖZLEMLENEBİLİYOR


Bölgede onlarca askeri kamyon ve iş makineleri çalışmalarına aralıksız devam ederken, bu hareketlilik Dedeağaç (Evros) ili ile Kumçiftliği köyleri arasındaki ulaşımı sağlayan karayolundan rahatlıkla gözlemlenebiliyor.

UZUNLUĞU 135, GENİŞLİĞİ İSE 32 METRE


Yunanistan Silahlı Kuvvetleri tarafından inşa edilen tanksavar hendeğin kara sınırı boyunca, uzunluğunun 135 kilometre genişliğinin ise 32 metre ve derinliğinin ise 7 metre olduğu belirtildi. Ayrıca Yunanistan'ın bu askeri hareketlilikle olası bir sıcak çatışmada Türkiye tarafından Kara Kuvvetlerinin Yunanistan tarafına geçmesinin engellenmesi hedeflendiği öğrenildi.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: sondakika
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

36588959260565934