AKBLOG-V3

Uzmandan uyarı: ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün’’

Uzmandan uyarı: ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün’’
6/23/2022

Uzmandan uyarı: ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün’’



Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Doğru bir yerden başlamak için evlilik öncesi eğitim’ etkinlikleri devam ediyor.

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanlarından Sosyolog Merve Er, yaşanılan boşanma olayları değerlendirildiğinde, evlilik öncesindeki sürecin iyi değerlendirilememesinin öne çıktığını belirtip, ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün’’ uyarısında bulundu.

Yozgat Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Doğru bir yerden başlamak için evlilik öncesi eğitim’ etkinlikleri kapsamında Yozgat Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli er ve erbaşlara yönelik eğitim çalışması yapıldı. Merve Er, katılımcılara ‘Evlilik Öncesi Eğitim’ konusunda bilgiler verdi, evlilik kararı ve eş seçiminin, hayatta alınan en önemli kararlardan birisi olduğunu hatırlattı. Er, ‘’Eş seçimi rastgele bir süreç değildir olmamalıdır. Çünkü alınan kararla birlikte kişi bundan sonraki hayatını kiminle geçireceğini, kendini bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının anne ve babasının kim olacağına karar vermektedir. Bu nedenle eş seçimini şansa bırakmak yerine doğru adımlar atmalıyız’’ dedi.

 Merve Er, evlendikten sonra eş seçiminden dolayı pişmanlık duyan bireylerin genellikle, evlenmeden önce eşlerinde veya ilişkilerinde var olan problemleri görmezden geldiklerini, evlilikten gerçek dışı veya abartılı beklentileri olduğunu, karşısındaki kişinin mizaç özellikleri ve bu özelliklerin kendisiyle uyuşmasından ziyade fiziksel özelliklere dikkat ederek evlendiklerinin görüldüğü bilgisini paylaştı. Er, ‘’Çiftler, evlilik kararı alırken dikkat etmelidir. ‘Acele ve ani karar verme, kişinin evlenememe korkusuyla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tanımamak, birbirine uymayan düşünce yapıları, sadece mantık veya sadece aşk evliliği yapmak, yalnız kalma korkusuyla ani karar verme, eşin ailesiyle anlaşamamak’ gibi davranışlar çiftlerin boşanma ihtimalini artırmaktadır. Artan boşanma sayıları dikkate alındığında; çiftler evlilik öncesi süreci iyi değerlendirmelidir’’ ifadelerini kullandı.

İyi bir başlangıç yapmanın evliliğin ömrünü uzattığının anlatan  Merve Er, ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün, doğru karar verin’’ uyarısı yaptı.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. İyi bir başlangıç yapmanın evliliğin ömrünü uzattığının anlatan Merve Er, ‘’Evlenmeden önce iyi düşünün, doğru karar verin’’ uyarısı yaptı.

    YanıtlaSil
36588959260565934