AKBLOG-V3

Öz kızına yıllarca tecavüz eden şahsa 78 yıl 9 ay hapis

Öz kızına yıllarca tecavüz eden şahsa 78 yıl 9 ay hapis
3/23/2022

Öz kızına yıllarca tecavüz eden şahsa 78 yıl 9 ay hapis



Gaziemir ilçesinde kızına 9 yıl boyunca tecavüz ettiğini itiraf eden zanlı, çıkarıldığı mahkemece indirim uygulanmaksızın 78 yıl 9 ay hapse çarptırıldı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde 6 Ocak'ta yaşanan olayda, E.Ö.'nün annesi D.Ö., kızının telefonuna bakarken internet arama motorunda cinsel içerikli arama yapıldığını görünce kızıyla konuştu.

E.Ö., babası Ü.Ö.'nün kendisini 9 yıldır istismar ettiğini söyleyince anne, durumu polise ihbar etti.

İSTİSMARI KABUL ETTİ


İhbar üzerine gözaltına alınan Ü.Ö. ifadesinde istismarı itiraf etti. Polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ü.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KIZINI ANNESİNİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ


Şubat ayında hazırlanan iddianamede, sanığın kızına 9 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu, bu eylemlerini haftada birkaç kez olacak şekilde sürekli tekrarladığı ve bunu yaparken de kızını ve annesini öldürmekle tehdit ettiği belirtildi.

FARKLI SUÇLARDAN CEZA İSTEMİ


Sanık hakkında toplanan deliller ışığında savcı sanığın '12 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı', 'çocuğun nitelikli istismarı', 'cebir tehdit ve silahla çocuğun cinsel istismarı' ve 'nitelikli istismar' suçlarından cezalandırılmasını istedi. Hazırlanan iddianame İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

İFADESİNİN AKSİNİ SAVUNDU


Dün görülen duruşmaya tutuklu sanık Ü.Ö., Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları, taraf avukatları ve anne D.Ö. katıldı. Duruşmada söz alan sanık, polise verdiği ifadenin aksine kendisine iftira atıldığını savundu.

"BANA İFTİRA ATTILAR"


Ü.Ö., "Karım benden boşanmak istiyordu ancak ben kızımızın babasız büyümemesi için boşanma teklifini kabul etmedim. Onlar da kızımla gizli gizli görüşüp plan yaptılar ve bana iftira attılar." dedi.

Söz alan sanık avukatları müvekkillerinin beraatini talep ederken, UCİM avukatları ve ailenin avukatları da sanığın en ağır cezayı almasını talep etti. Konuşmaların ardından karar açıklandı.


İNDİRİM UYGULANMADI


Mahkeme heyeti, olay tarihinde çocuğun 15 yaşını tamamlamamış olduğu gerekçesiyle sanığı 'nitelikli cinsel istismar suçundan' 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın eylemini kızına karşı gerçekleştirmiş olması nedeniyle ceza artırılarak 30 yıla, eylemin yaşını tamamlamamış mağdureye karşı cebir ve tehditle gerçekleştirilmiş olması nedeniyle 45 yıl hapis cezasına çıkarıldı.

78 YIL 9 AY HAPSE ÇARPTIRILDI


Sanık, mağdure kızına karşı farklı zamanlarda aynı suçu işleme kastıyla birden fazla kez gerçekleştirdiği için ceza bir kez daha artırılarak indirimsiz olarak toplam 78 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

"GÖZLERİME BAKTIĞI O ANI ASLA UNUTMAYACAĞIM"


Duruşmanın ardından konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, şu ifadelere yer verdi:

"Çocuğun iyi ki varsın derken gözlerime baktığı o anı asla unutmayacağım. İzmir 12. Ağır Ceza Hakimi bugün tarih yazdı. En küçük ayrıntıyı kaydetti. Ben bugün bir Yargıç gördüm. Tek celsede 78 yıl 9 ay hüküm verildi."



--------------------------------------------------------------------
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: ensonhaber
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934