AKBLOG-V3

Zihinsel Engelli Kızı Zorla Evlendirdiler

Zihinsel Engelli Kızı Zorla Evlendirdiler
3/08/2021

55 Yaşındaki Adam Zihinsel Engelli Çocukla Evlendi

Çocuğu yaşındaki zihinsel engelli kızla evlenen 55 yaşındaki adama tepki yağdı
55 yaşındaki bir adamın çocuğu yaşındaki zihinsel engelli bir kızla evliliğini gösteren bir video, Çin'de tartışma yarattı. Çok sayıda kişi, genç kızın suistimal edilme ihtimali karşısında öfkesini dile getirdi.
Zihinsel Özürlü Çocukla Zorla Evlendi

Çin'in sosyal medya platformlarından Weibo'da viral olan görüntülerde bir adamın, ailesinin diğer kadın fertlerinin kendisine "yeni bir eve" gideceğini açıkladığı sırada çaresizce ağlayan 20 yaşındaki bir kızın gözyaşlarını sildiği görülüyor.

Birde Teselli Ediyor Ahlâksız 

İnfial yaratan görüntülerde bir kadın ise, "Bak sana ne kadar iyi davranıyor... Ağlama, artık yeni bir evin var" diyerek ağlayan kızı teselli ediyor.

South China Morning Post'un haberine göre Çin'in Henan bölgesindeki yetkililer adamın zihinsel engelli bir kadınla evlenmesine izin vermeyi reddetti ama ikisinin birlikte yaşamasına izin verdi.
Çin yasalarına göre evlilik için hem erkeğin hem de kadının nikahlanmak için rızasının bulunması şart. Zihinsel engeller söz konusu olduğundaysa kişilerden birinin rıza gösterme kapasitesinden yoksun olması gerekçesiyle evlilik yasadışı hale geliyor.
Yerel bir gazeteye konuşan 55 yaşındaki adam videonun evlilik kutlamasında çekildiğini, zira evlilik cüzdanı alabilecek şekilde nikah kıyamadıklarını söyledi. Kadının ebeveynlerinin kendisine "bakımını üstlenme" müsaadesi verdiğini, dolayısıyla kadınla birlikte yaşayacağını belirtti.

Ailede bu işin içinde.

Olay, kadının velayetinin adama devredilmesine izin verdiği için yetkilileri sert şekilde eleştiren bir kesim için de öfke yarattı.

-------------------------------------------------------------------- 
Bu makaleyi paylaş :
AK SEO

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 4 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Olay, kadının velayetinin adama devredilmesine izin verdiği için yetkilileri sert şekilde eleştiren bir kesim için de öfke yarattı.

    YanıtlaSil
  2. 55 Yaşındaki Adam Zihinsel Engelli Çocukla Evlendi Haberleri
    Çocuğu yaşındaki zihinsel engelli kızla evlenen 55 yaşındaki adama tepki yağdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zalim çinliler. Ahlaksızlar yav.

      Sil
    2. Cinliler kızacak bana ama gerçektende çok zalimler var. Hepsi zalim demiyorum ama zalimi çok çok pis zalim oluyor. Kedi köpek yiyen cinliler sizi.

      Sil
36588959260565934