AKBLOG-V3

Kandil Harekatı Nedir?

Kandil Harekatı Nedir?
6/13/2018

Kandil Operasyon Harekatı Nedir

Abdullah Ağar'dan Kandil harekatı için flaş iddia!.

Kandil Harekatı Amacı Nedir, Haber, Haberler, TSK, Asker, Kandilde Kaç Terörist Öldürüldü
MHP’nin milletvekili adayı, güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Kandil operasyonu için, “kıskaç harekatı” tanımlaması yaptı ve flaş bir iddia orta attı.
Türkiye'nin içinde 600 köyün bulunduğu 2 bin 500 kilometrekarelik bir alanı kontrol etmek istediğini dile getiren Ağar, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve birleşenleri gibi bir yerel partnerin olmaması nedeniyle TSK'nın bölgeye kuvvet kaydırmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

İşte Ağar'ın Kandil harekatı ile ilgili o açıklamaları.

MHP’nin milletvekili adayı, güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, Kandil operasyonu için, “kıskaç harekatı” tanımlaması yaptı ve flaş bir iddia orta attı.
Ağar, PKK'nın gölgesinde erimekte olan peşmergenin sahada Türkiye ile birlikte hareket ederek denkleme girebileceğini kaydetti. Ağar, "600 köy alanının Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nda olduğu gibi adım adım kontrol edilmesi gerekir" dedi.

"BOYNUZUN İKİ UCU"

Abdullah Ağar, Batıda Afrin ve Menbiç'le başlayan ve doğuda Kandil'le devam eden operasyonları bir boynuzun iki ucunun tutulması olarak nitelendirdi. Ağar, şöyle devam etti: "PKK'nın Suriye ve Irak'ta üretmiş olduğu yeni nesil varlık ve tehdit, Türkiye'yi böyle bir askeri harekata zorladı. Türkiye doğuda ve batıda boynuzun başlarını tutuyor, kıskaca alıyor. Bundan sonraki süreçte bu kıskacın içinde Türkiye'nin ortaya koyacağı askeri hamleler ve bu askeri hamlelerle birlikte ortaya çıkacak uluslararası ilişkiler ve diplomasi savaşları yaşanacak.".

"SİYASETİN KONUSU DEĞİL"

Kandil harekatının seçim döneminde yapılmasına rağmen siyasetin konusu olmadığına önemle dikkati çeken Ağar, milli güvenliği ilgilendiren bu konuda tüm siyasi ve sivil yapıların eş güdüm içinde refleks göstermesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'nin gelinen aşamada, "kuvvet çarpanlarını" kullandığını, SİHA ve diğer hava araçlarıyla yürütülen mücadelenin karasal etkilerinin de ortaya çıkacağını belirten Ağar, "Bu etki terörle mücadele tarihinde ilk olacak" ifadelerini kullandı..
İran'ın Türkiye'den yana tavır alacağını söyleyen Ağar, "Türkiye, İran, Irak ve Suriye ile beraberlik üretebilir" dedi.
Kaynak: Milliyet

Bu makaleyi paylaş :
AK SEO

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

36588959260565934