AKBLOG-V3

Uzay'da ilk Türk astronot

Uzay'da ilk Türk astronot
1/23/2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(İlk Türk Astronot Gezeravcı'ya) Tüm milletimize ilham kaynağı oldun"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya, "Milli Uzay Programı'mız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun." dedi.
İlk Türk astronot uzayda
NASA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonu kapsamında, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'ya, "Milli Uzay Programı'mız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun." dedi.
Erdoğan, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile canlı bağlantıyla görüştü.

Gezeravcı'ya görevinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Ülkemiz tarihindeki bu ilk ve çok önemli vazifeyi yerine getirmek için çıktığın yolda sana başarılar diliyorum. Milli Uzay Programı'mız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun. İnsanlı ilk uzay misyonumuzun Fergani, Ali Kuşçu, Cezeri gibi ilim yolcularının mirasını bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum. Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık." diye konuştu.
aa

------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)
Bu makaleyi paylaş :
Content Manager
Content Manager

Haber (Haber Merkezi)
Limiti koyan zihindir. Okuyanların zihni sonsuz ufuklara yelken açar..

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934