AKBLOG-V3

Mescid-i Aksa'ya baskın

Mescid-i Aksa'ya baskın
4/05/2023

İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'ne sığınanlara ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti, buradaki kişileri copla darbetti.

İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
İsrail polisi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Fanatik Yahudi yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından bir grup Filistinli Mescid-i Aksa içindeki Kıble Mescidi'ne sığındı.İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya baskınının ardından Gazze'den İsrail yönüne roket fırlatıldıAralarında kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Kıble Mescidi'nin kapılarını kapattı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın avlusuna girerek temizlik görevlileri ve Müslümanları buradan güç kullanarak çıkardı, Aksa'nın kapılarını kapattı. 

Kıble Mescidi'nin etrafını sararak mescidin çatısına çıkan İsrail polisi, mabedin camlarından bazılarını kırarak önce içeridekilere ses bombasıyla müdahale etti. Mescid'deki gruptan bazıları havai fişek atarak İsrail polisine direnmeye çalıştı. İsrail polisi, daha sonra Kıble Mescidi'ne girerek içeridekilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermilerle müdahale etti.

kaynak: aa

------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)
Bu makaleyi paylaş :
Content Manager
Content Manager

Haber (Haber Merkezi)
Limiti koyan zihindir. Okuyanların zihni sonsuz ufuklara yelken açar..

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 2 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

36588959260565934