AKBLOG-V3

Millet İttifakı'nda yaşanan derin krizin çözümünde mimar kim?

Millet İttifakı'nda yaşanan derin krizin çözümünde mimar kim?
3/07/2023
Türkiye'nin ana gündem maddesi haline gelen altılı masada düğüm dün çözüldü ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı'nın oybirliğiyle Cumhurbaşkanı ilan edildi. Peki kilidi açan çözüm CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun altılı masa tarafından ortak cumhurbaşkanı adayı gösterilmesine giden süreçte ciddi kriz yaşandı.
Muhalafet - CB Adayı - Klıçdaroğlu
Muhalafet - CB Adayı - Klıçdaroğlu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'kazanacak aday' formülünü masaya sürerek, partilerin anket yaptırması ve adayın buna göre belirlenmesini savundu. CHP, DEVA, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti ise Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerinde uzlaştı. Bunun üzerine İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın isimlerini öne çıkaran Akşener, masadan kalktı ve büyük bir kriz baş gösterdi. Muhalefette derin hayal kırıklığı yaratan bu gelişmenin çözümü için ise 'iki belediye başkanı' formülü oluşturuldu.

Karalar: Ortak Aklın Ürünü

Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Yavaş zirvesi sırasında dün otel bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da son olarak gazeteci İsmail Küçükkaya'ya konuştu.  Formülü kimin bulduğu sorusuna Karalar, "Bunu şu buldu diyemezsin, bu ortak aklın ürünü" yanıtını verdi.

Chp Mi İyi Parti Mi?

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat da bugünkü köşesinde konuya ilişkin şu kulis bilgisini paylaştı.  CHP’ye göre, CHP içinden bir grup "İki büyükşehir belediye başkanının güçlü başkan yardımcısı olarak" İYİ Parti’ye önerilmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının arkasında hep birlikte durulması teklifinin götürülmesini önerdi. İYİ Parti’ye göre ise teklif kendilerinden gitti. Ankara kulislerinde teklifin İYİ Parti’den geldiği ancak CHP’nin İYİ Parti’ye "şart koştu" tepkisi gelmemesi için teklifi üstlendiği bilgisi var.
kaynak: cumhuriyet

------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Content Manager
Content Manager

Haber (Haber Merkezi)
Limiti koyan zihindir. Okuyanların zihni sonsuz ufuklara yelken açar..

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934