AKBLOG-V3

Pasta Cila - Shop Deri Klinik

Pasta Cila - Shop Deri Klinik
1/17/2023

Pasta Cila Nasıl Kullanılır?

Shop Deri Klinik uzmanlarınca en iyi pasta cila ürününün tarifini aşağıda detaylı olarak yapılmıştır. Pasta cila ürünün kullanımı sırasında dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili uzmanlara danışmanızı öneriyoruz.
En İyi Pasta Cila - Shop Deri Klinik
En İyi Pasta Cila - Shop Deri Klinik

Araçlarımızdaki boya yüzeyleri;

Yanlış temizlik, fırça ile yıkama, otomatik yıkama makineleri, bez ile kurulama sırasında çizilebilir.
Özellikle yaz aylarında araç yüzeyine yapışan sinek, böcek, vb kalıntıların asidik yapısı ile bozulabilir. 
Ağaç altına bırakılan araç boyalarına gelen kuş dışkılarının uzun süre yüzeyde bırakılması ile yüzey yanıkları oluşabilir.
Market, vb. araçları ile istemsizce çizilebilir,
Yüzük, saat gibi sert cisimlerin sürtünmesi ile çizikler oluşabilir.

En iyi pasta cila markasını kullanmak ve uzmanlardan eğitim almak için Shop Deri Klinik ile iletişime geçebilirsiniz.

Pasta Cila Nasıl Kullanılır? - Shop Deri Klinik
Pasta Cila Nasıl Kullanılır? - Shop Deri Klinik

Pasta Cila Yanlış Kullanılırsa Zararı Var mıdır?

Örnekleri çoğaltmak mümkündür. Ancak tüm bu ve unsurlar boya yüzeyinin hasar görmesine, örümcek ağı diye tabir edilen yoğun ince çiziklerin oluşmasına veya rds olarak adlandırılan rast gele derin çiziklerin oluşmasına sebep olabilir. Tüm bu hasarlar araçların mat, solgun ve keyifsiz görünmesine sebep olacak, aracınıza karşı duyduğunuz beğeniyi azaltacaktır ve aracınızdan soğumanıza sebep olacaktır. Bu gibi bir durum oluştuğu zaman aracı bir uzmana götürmenizi, 3 aşamalı polisaj uygulamasının yapılmasına ve sonrasında cila ile yüzeyin korunmasını tavsiye ederiz. Polisaj ve boya koruma olarak özetlenebilecek bu uygulama öncesinde araç yüzeyine yapılması gereken bir dizi işlem var aslında.
Pasta Cila Yanlış Kullanılırsa Zararı Var mıdır? - Shop Deri Klinik

Pasta Cila Nasıl Kullanılır?

Pasta cila kullanımıyla ilgili çok derinlemesine araştırma yapan Shop Deri Klinik uzman ekibi, ürünün kullanılmasıyla ilgili detaylı bilgi paylaşmıştır. Maddeler halinde sıralıyoruz.
Araç yüzeyi, lastik ve jantları, davlumbaz içleri ve hatta gerekiyorsa araç altı dkchemie RF asidik ön yıkama temizleyicimiz ve dkchemie HD bazik şampuanımız ile detaylı bir şekilde yıkanmalı, 
Ferroff demir tozu temizleyicimiz ile boya yüzeyi, jantlar ve camlar temizlenmeli,
Araç durulandıktan sonra dkchemie Easy Clay ile kil uygulaması yapılmalı, 
Gerekiyorsa araç durulanmalı,
Yüzey kurutulduktan sonra kapatılması gereken yüzeyler, maskeleme bantları ile kapatılarak ağır çizik giderme işlemi için araç lifte alınmalıdır. Çizik giderme işlemi; derin çiziklerin etrafının aşındırılarak çizikle aynı seviyeye getirilmesi, ara kesim pastalarının kullanılması ile birlikte ağır kesimden kalan keçe ve ped izlerinin alınması sonrası mikro aşındırıcılı final pastasının da uygun ped ve makinelerle kullanılması ile birlikte boya yüzeyinin “mükemmelleştirilmesi” ve maksimum parlaklığa kavuşturulması olarak kabaca tanımlanabilir.
Pasta Cila Nasıl Kullanılır? - Shop Deri Klinik
Pasta Cila Nasıl Kullanılır? - Shop Deri Klinik

Shop Deri Klinik Pasta Cila Çeşitleri

Çizik giderme işleminin ilk aşaması “ağır çizik” gidermedir. Bu aşamada boya tipine, boya sertliğine/yumuşaklığına ve çiziklerin derinliğine göre uygun ped, makine ve pasta seçilmelidir. Genel uygulama rotary makine ve kuzu yünü keçeler ile başlanması olsa da, boya sertliği ve boya kalınlıkları sebebiyle mikrofiber keçeler ve orbital makinalarında kullanılması yaygınlaşmaktadır. Ağır çizik giderme işleminde kullanılabilecek pastalarımızı;
- DA-01 orbital,
- 101 extra heavy cut,
- 202 heavy cut,
- SCT 01 super heavy cut
- SCT 02 heavy cut olarak sıralayabiliriz.
Yumuşak boya tiplerinde 303 medium ve/veya SCT3 medium to fine pastalarımız yün keçeler yardımıyla ağır çizik giderme işleminde kullanılabilir. Özellikle yoğun hasarlı ve uzun süre bakımsız kalmış araç boyalarında pastaları kendi içlerinde karıştırarak kullanmak da etkili ve verimli çizik almak için faydalı olabilir. Da-A-01 fazla agresif geldiğinde; 2 bezelye büyüklüğünde DA-01 ile 2 bezelye büyüklüğünde SCT4 keçeye eklenerek daha uzun süre kesim yapılabilir ve keçe hasarı azaltılabilir. Ürünlerimizin kullanımı ile ilgili bilgi ve tavsiye almak için bizleri her zaman çekinmeden arayabilirsiniz. Bazı boya tipleri ve hasarlarında zımpara ile yüzey düzeltme uygulaması da bir gereklilik olabilir. Ancak genel olarak ağır çizik giderme işlemi, polisaj sırasında yapılan en ağır uygulamalardandır. Derin çiziklerin düzeltildiği bu aşamada keçe ve ped hasarları bırakılır. 3 aşamalı polisaj işleminin ikinci aşamasında, ilk aşamadaki ağır çiziklerin giderilmesi sırasında oluşan keçe hasarları düzeltilir.
Shop Deri Klinik Pasta Cila Çeşitleri
Shop Deri Klinik Pasta Cila Çeşitleri
İkinci aşamada boya tipine, bırakılan keçe/ped hasarına göre yine rotary ya da orbital makinelerle birlikte genellikle orta kesim süngerler kullanılır. İkinci aşamada hasarın durumuna ve boyanın sertliğine göre pasta seçilmelidir. İkinci aşamada, ilk aşamaya göre daha az pasta ve zamana ihtiyaç duyulur. İkinci aşama sonrasında bu aşamadan kalan hologramı gidermek ve boyayı “mükemmelleştirmek” için üçüncü aşamaya geçilmeden önce genellikle ara yıkama veya kontrol yıkaması olarak adlandırılan temizlik işlemi yapılır. Ara yıkama sırasında pasta kalıntılarını ve yağlarını temizlemek, tüm derin, orta ve ince çiziklerin alındığından emin olunmak için dkchemie HD minimum konsantrasyonda kullanılmalıdır. Alkali olan dkchmeie HD yağ temizliğinde size yardımcı olacak ve üçüncü aşamaya geçilmeden önce düzeltilmeyen çizikler varsa açığa çıkacak. Tüm kontroller ve gerekiyorsa düzeltmeler yapıldıktan sonra polisaj işlemlerinde üçüncü aşamaya geçilebilir.

Pasta Cila Ürünleri Shop Deri Klinik

Üçüncü aşamada boya tipini göre polisaj pastalarımızdan:   
- 303 medium cut compound,
- SCT 03 medium to fine,
- SCT 04 ultra fine finish kullanılır.
Parlatma aşaması olarak da adlandırılan, boya düzeltme işleminin üçüncü aşamasında orbital makineler ve uygun süngerler kullanılır. En kısa süren ve en az pasta kullanılan bu aşama ile boya yüzeyi “mükemmelleştirilir”, derin ve ıslak görüntüye ulaşılmaya çalışılır ve polisaj işlemi tamamlanır. Boya düzelte işlemi tamamlandıktan sonra yüzey saf ipa ile silinerek kontrol edilir ve yüzeydeki pasta kalıntıları temizlenir. Yüzey temizlenmeden, pasta yağı alınmadan boya koruma uygulamasına geçilirse koruma ürünleri tam ve mükemmel olarak yüzeye tutunamayacak, beklenilen etkiyi ve uzun süreli korumayı oluşturamayacaktır.  Boya koruma uygulamaları içerisinde en geleneksel, kolay uygulanabilen ve araç sahipleri tarafından “Pazar günü aktivitesi” olarak keyifle yapılan, cila işlemidir.
Pasta Cila Ürünleri Shop Deri Klinik

Genellikle doğal waxlar ve/veya sentetik waxlar kullanılarak hazırlanmış olan cila ürünleri; el ya da makine ile uygulanır, gerekli süre beklendikten sonra yumuşak temiz bezler ile silinerek yüzey parlatılır. Cila uygulaması uzun süre koruma oluşturmasa da vazgeçilmezler arasındadır. Dkchemie ürün gamındaki Pure Glaze karnabua ve sentetik waxların uyumlu karışımı ile hazırlanmıştır. Pure Glaze boya yüzeyine yüksek parlaklık, su ve kir iticilik kazandırır. Uygulama yapılan yüzey dkchemie CS ile yıkanıp, wet coat ile desteklendiğinde parlaklık, kir iticilik çok daha uzun ömürlü olacak boya yüzeyi maksimum korumaya sahip olacaktır. 

------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Content Manager
Content Manager

Haber (Haber Merkezi)
Limiti koyan zihindir. Okuyanların zihni sonsuz ufuklara yelken açar..

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934