AKBLOG-V3

Gürsel Tekin'in HDP Sözleri

Gürsel Tekin'in HDP Sözleri
9/07/2022

Gürsel Tekin'in HDP Sözleri

CHP Sözcüsü Öztrak'tan "HDP'ye bakanlık verilebilir" diyen Gürsel Tekin'e ayar! Sözlerinin hükmü olmadığını ima etti
İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye bakanlık verilebilir" sözleri İYİ Parti'de yarattığı rahatsızlık kadar partisi CHP içinde de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Katıldığı canlı yayında Tekin'in sözleriyle ilgili değerlendirmede bulunan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Partinin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü ve CHP Grup Başkanvekilleri açıklar" ifadesini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "İktidara gelmemiz halinde HDP'ye Bakanlık verilebilir" şeklindeki sözlerinin yankıları sürüyor.

TEKİN'İN HDP ÇIKIŞI MERAL AKŞENER'İ ÇILGINA ÇEVİRDİ

CHP'nin 6'lı masa ortağı İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in "HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek. Parti yetkilileri konuyla ilgili, parti hassasiyetleriyle ilgili gerekli açıklamalar yaptı" sözleriyle tepki gösterdiği gelişmeye ilişkin dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

CHP SÖZCÜSÜ'NDEN "SÖZLERİNİN BİR HÜKMÜ YOK" İMASI

Katıldığı bir televizyon programında CHP'li vekil Gürsel Tekin'in tartışma yaratan HDP sözleri sorulan CHP Sözcüsü Faik Öztrak dikkat çeken ifadeler kullandı. Tekin'in sözlerinin hükmü olmadığını ima eden Öztrak, şunları söyledi: "Burada hiç tartışmaya gerek yok. CHP'nin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü ve CHP Grup Başkanvekilleri açıklar. Hele böylesine önemli bir konuda milletvekillerinin açıkladığı görüşler sadece kişisel görüşleridir, nokta. CHP'de böyle bir görüş yoktur. Bu işin nasıl olacağı konusunu genel başkanımız açıklamıştır. Buna altılı masa karar verecektir. Bu meselenin bu kadar tartışılmasını anlamak mümkün değildir. Altılı masadaki partiler bellidir. Gürsel Bey'in kişisel görüşleridir."

POLEMİĞE KILIÇDAROĞLU DA DAHİL OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldığı bir TV programında Gürsel Tekin'in sözleriyle ilgili olarak "Hayır yok böyle bir şey. Burada önemli olan 6 liderin Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili karar alması ve kamuoyuna duyurması. Karar alınırken altı lider oturup karar alacağız... Burada önemli olan altı liderin karar almaları. Ve aldıkları kararları kapı arkasında değil kamuoyu önünde duyurmaları" şeklinde bir açıklama yapmıştı.
Gürsel Tekin'in HDP Sözleri
Gürsel Tekin

Haberler
------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Zara AK
Zara AK

Ben Zara, CSS Tasarım Uzmanıyım. facebook twitter youtube instagram instagram instagram

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934