AKBLOG-V3

ABD'den Rusya'nın ilhak kararına sert hamle

ABD'den Rusya'nın ilhak kararına sert hamle
9/30/2022

ABD'den Rusya'nın ilhak kararına sert hamle

Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki "ilhak" kararını kınayan ABD yönetimi, Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.


Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya bölgelerinin Rusya'ya dahil edilmesini içeren kararnameyi imzaladı. Kremlin'in başkenti Moskova'da yer alan Kremlin Sarayı'nda Ukrayna'da ilhak edilen 4 bölgenin Rusya'ya bağlanmasına yönelik bir imza töreni yapıldı.

ABD'DEN İLK HAMLE


Putin'in bu adımına Amerika Birleşik Devletleri'nin nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. ABD cephesinden konuya ilişkin ilk hamle geldi. ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki "ilhak" kararını kınayarak Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.

BÖLGEDE NELER YAŞANMIŞTI?


Rus işgali altındaki 4 bölgede düzenlenen referandumlarda, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde halkın yüzde 99,23'ü, Lugansk Halk Cumhuriyeti'nde yüzde 98,42'si, Herson'da yüzde 8,.05'i ve Zaporijya'da yüzde 93,11'i oylarını Rusya'ya katılmaktan yana kullandı. Rusya Devlet Başkanı Putin, dün gece saatlerinde bölgelerin bağımsızlık kararlarını onayladı. Bugün de bölgelerin Rusya'ya katılımına ilişkin kararname imzalandı. Böylelikle Rusya, kendi topraklarına kattığı 4 bölge ile birlikte, Kırım ve Ukrayna topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini ilhak etmiş oldu.



ABD'den Rusya'nın ilhak kararına sert hamle


------------------

Haber (Haber Merkezi) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki "ilhak" kararını kınayan ABD yönetimi, Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.

    YanıtlaSil
36588959260565934