AKBLOG-V3

İstanbul’da Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın

İstanbul’da Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın
8/05/2022

İstanbul’da Balıklı Rum Hastanesi’nde yangın



Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, yangının erken fark edilmesiyle 104 kişi tahliye edildi. Kimi hasta kucakta kimi hasta da tekerlekli sandalyede tahliye edilirken, yangında yaşanan can pazarı kameraya yansıdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, can kaybı olmadığını söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi’nin çatısında saat 12.30 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, bina da dumanla doldu.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, onlarca hasta binadan tahliye edilmeye başlandı.

Kimi hasta kucaklarda kimisi de tekerlekli sandalyelerde binadan dışarı çıkarıldı.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri ise yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında can pazarı yaşandı.

Tahliye edilenler, Topkapı Üniversitesi Topkapı Üniversitesi Kazlıçeşme Yerleşkesinin bahçesine getirildi. Yangını söndürme çalışmaları sürdürülüyor.

EKREM İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın bölgesine gitti. İmamoğlu, son duruma ilişkin bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

*Ahşap çatıda çıkan yangın binanın tüm çatılarına yayılmış vaziyette. İtfaiyemiz haber geldiği andan itibaren müdahaleye başladı. Sayın valimizle koordinasyon içindeyiz.

*Hastalar tamamen tahliye edildi. Önemli olan da o. Arkadaşlarım, yangının kısa süre içinde kontrol altına alacaklarını ifade ediyorlar.

*Görünen şekliyle de sadece çatıda ahşap bölümün hızlıca yanıyor olması. 130 yıllık eski bir bina.


*Valilik tarafından hazırlanan havadan müdahale helikopteri hazır olsa da şu an kontrol altına alınan yangında helikopterin müdahalesinin doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Çünkü hem içeride çalışan itfaiyecilerimiz var.

*Hem de binanın statik yapısının taşımayacağı yönünde kanaat var. Tüm ekiplerimizle buradayız.

*Vakfımızın yanındayız hem biz hem devletimizin diğer kurumları. Esas olan can kaybımızın olmaması.

*Tüm gücümüzle müdahalemizi yapıyoruz. İtfaiyeye kuzeydeki çatıda yangının başladığı ihbarı geldi.

*Ekiplerimizin müdahalesi esnasında hem o bölümde hem güneye doğru sirayet etmişti. Eski ahşap malzeme olması yangını biraz hızlandırdı. Dumandan etkilenen yok.


“YANGININ SEBEBİNİ BİLMİYORUZ”


Hastane önünde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya” Yaralı ya da can kaybı söz konusu değil” dedi.

104 HASTA DA TAHLİYE EDİLDİ


Vali Ali Yerlikaya “İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri burada, AFAD burada. Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Söndürme Helikopteri burada. İtfaiyenin yanında sağlık il müdürlüğümüz ambulanslarımızla beraber tahliye çalışmalarımızı da tamamladık. Hepimize büyük geçmiş olsun. 62 yaşlımız vardı. Bunların hepsi tahliye oldu. 42 kadar da yatan hastamız vardı. Bir bölümümüzde rehabilitasyon, yaşlılarımızın bakım yeri var. Toplam 104 vatandaşımız var. Bu tescilli yapıyı en kısa zamanda eski haline getirmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığımız, valiliğimiz hep beraber el birliğiyle buradaki yaraları sarmak da bizim boynumuzun borcu” diye konuştu.


ERDOĞAN BAŞHEKİMİ ARADI


Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Balıklı Rum Hastanesi'nde yangın çıkmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek geçmiş olsun temennilerini iletti.

Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi.

Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.

Yangınla ilgili gelişmeleri ilk andan itibaren yakından takip ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmamasının, yangının söndürülmesinin ve soğutma çalışmalarına geçilmesinin bir nebze de olsa yürekleri ferahlattığını dile getirdi.

Hastanenin, hastaların ve personelin durumu hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastanede en kısa sürede onarım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca, Balıklı Rum Hastanesi ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya talimat verdi.


BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA


Yangınla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı;

*İstanbul Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesinde meydana gelen yangında, olayın yaşandığı blokta bulunan 103 hasta herhangi bir yaralanma olmadan tahliye edilmiştir. Bazı hastalar diğer bölümlere yatırılmış, 76 kişi Prof. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesine nakledilmiştir.

*Servislere yatırılan hastaların muayeneleri yapılmıştır. Bir hasta başka sağlık sorunları sebebiyle acil serviste takip edilmektedir. Dumandan etkilenen bir hastane personelinin durumu iyidir. Hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

HASTANENİN TARİHÇESİ…


İstanbul Zeytinburnu’nda Rum cemaati tarafından 1753 yılında kurulan Balıklı Rum Hastanesi, Balıklı Rum Hastanesi Vakfı tarafından yönetiliyor.

Hastane, cemaatin talep ve ihtiyacı üzerine, Sultan 2’nci Mahmud Han’ın ferman ve tahsisiyle 1839 yılında bugünkü yerine taşındı.

Hastane geriatri (yaşlı bakımı), psikiyatri ve bağımlılık konularında uzmanlaşmış durumda. Ruh ve sinir hastalıkları servisi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden sonra İstanbul’daki en büyük ikinci servisi olarak biliniyor.

Ahşap hastane binaları 1790 yılında çıkan yangında yok olunca Patrik 7. Neofitos’un ve Bab-ı Ali tercümanı Yorgo Humuzi’nin katkısı ile yeniden inşa edildi.

1991 YILINDA RESTORE EDİLDİ


1794 yılında yapılan bir düzenleme ile kurum, kronik hastaları ve sokaklarda yaşayan insanlarla dilencileri kabul eden bir kurum haline geldi.

Balıklı Meryem Ana Kilisesi’nin yönetimi hastaneye verildi. Eğrikapı’daki Meryem Ana Kilisesi, müştemilatında psikiyatri hastalarını kabul ettiği için 1816’da hastaneye bağlandı.

1894 depreminde hastanenin zarar görmesi üzerine yeni binalar inşa edildi. Bugün hizmet veren binalar, o dönemde inşa edilmiştir.

Hastane, 1991 yılında restore edildi. 1994 yılında bünyesinde alkol ve madde bağımlılığı tedavisi için Türkiye’nin ilk özel kliniği kuruldu.


------------------

Haber (Haberinmerkezi.NET) | Google SEO (akblog.net)

Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Yaşlı Bakımevi'nin çatısında yangın çıktı. Çatı alevlere teslim olurken, yangının erken fark edilmesiyle 104 kişi tahliye edildi. Kimi hasta kucakta kimi hasta da tekerlekli sandalyede tahliye edilirken, yangında yaşanan can pazarı kameraya yansıdı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, can kaybı olmadığını söndürme çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

    YanıtlaSil
36588959260565934