AKBLOG-V3

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşında

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşında
4/21/2022

İngiltere Kraliçesi Elizabeth 96 yaşında




Yetmiş yıldır İngiltere kraliçesi olan ve Birleşik Krallık'ın en uzun yaşayan hükümdarı olarak tarihe geçen Kraliçe 2’nci Elizabeth, bugün 96 yaşına girdi. 

Kraliçe'nin doğum günü için Amerikalı oyuncak firması Mattel tarafından Barbie bebeği üretildi.

İngiltere’nin en uzun yaşayan hükümdarı Kraliçe Elizabeth, ailesi ve yakınlarıyla Sandringham’da 96’ncı yaş gününü kutluyor.

Birleşik Krallık tahtına 26 yaşında çıkan ve en uzun süre tahtta kalan hükümdar unvanını elde eden Kraliçe için 2 – 5 Haziran arasında platin jübile düzenlenecek.

Doğum günü için yayımlanan fotoğrafta, atlara merakıyla bilinen Kraliçe, iki midillinin arasında poz verirken görülüyor.

Fotoğraf, Kraliçe'nin zamanının büyük bir kısmını geçirdiği Windsor Kalesi'nde çekildi.

Barbie bebeklerinin üretici firması olan Amerikan Mattel, Kraliçe’nin 96’ncı yaşı şerefine sınırlı sayıda bebek üretti.

Kraliçe Barbie, ünlü isimlerin oyuncaklarının yer aldığı Barbie Saygı Koleksiyonu'nun parçası olarak çıkarıldı.

Barbie, Kraliçe Elizabeth’in beyaz elbise ve büyükannesi Kraliçe Mary’den kalma tacını taktığı, kraliyet madalyalarını taşıdığı ikonik görüntüsü ile tasarlandı.

Bebeğin üzerinde taşıdığı pembe ve mavi kurdeleler üzerinde de Kraliçe'nin babası Kral 6’ncı George ve dedesi 5’inci George’un portreleri bulunuyor.

Çeşitli rahatsızlıklar sebebiyle bazı sağlık sorunları yaşayan Kraliçe Elizabeth, bu sene tahttaki 70’inci yılını kutladı.

21 Nisan 1926’da doğan Kraliçe, kocası Prens Philip’in yokluğunda ikinci yaş gününü geçiriyor. Prens Philip, 9 Nisan 2021’de hayata veda etmişti.

Buckingham Sarayının bir sözcüsü, Kraliçe’nin 96’cı yaş gününü “özel şekilde yakınları ve arkadaşlarıyla kutlayacağını” belirtti.

Bununla birlikte, Londra Kulesi ve Hyde Park’ta top atışları yapılacak ve askerî  bando “Doğun günün kutlu olsun” şarkısını çalacak.

Yaşlılık nedeniyle hareket sorunu Yaşayan Kraliçe, günlük hayattan büyük ölçüde çekildi ve dün Windsor Şatosu'ndan helikopterle Londra’nın 200 km kuzeyindeki Kraliyet Sarayı Sandringham’a gitti.


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934