AKBLOG-V3

Erdoğan: Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirmek

Erdoğan: Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirmek
3/24/2022

Erdoğan: Amacımız Putin ile Zelenski'yi bir araya getirmek



NATO Liderler Zirvesi'nin ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barış için çaba harcamaya devam edeceğini belirterek "Amacımız Ukrayna ve Rusya liderlerini bir araya getirmek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya- Ukrayna savaşı gündemi ile toplanan NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna ve Rusya, Karadeniz'den komşumuz olan 2 ülkedir. Son 11 yıldır Suriye'deki savaşın yükünü adeta tek başına taşıyan bir ülke olarak bölgedeki sükunun sağlanması için çalışıyoruz. Taraflar arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Müzakere sürecini kolaylaştırmak için birçok adım attık. Müzakerelerde bazı noktalarda ilerleme kaydedilmesini ihtiyatlı iyimserlikle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca "Bütün gayretimiz bu iki lideri bir araya getirmek ve barış atmosferi oluşturmak. Beyaz Rusya'da devam eden teknik altyapının çalışmalarda. Bir Kırım ve Donbas meselesi var ki buna Ukrayna'nın sıcak bakması mümkün değil. Zelenskiy'nin referanduma getirme amacıyla 'Ukrayna halkının vereceği karar' diyerek akıllı bir liderlik uygulamasını ortaya koymuştur." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;


"NATO'NUN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERMESİ ANLAMLIDIR"


"Ukrayna ve Rusya savaşı bugün itibariyle 1. ayını geride bıraktı. NATO müttefikleri olarak güncel gelişmeleri ve ittifakın aldıkları liderler seviyesinde bir araya geldik. 25 Şubat'ta gerçekleşen zirvenin ardından NATO'nun birlik ve beraberlik mesajı vermesi anlamlıdır.

"TUTUMUZ NETTİR"


Kırım'ın İlhak'ını tanımadığımızı ve tanımayacağımızı ifade ettik, etmeyeceğimizi sürdürüyoruz. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına tutumumuz da bu ilkeli tutumuzla nettir. Tahrip olan şehirler, okullar, evler bütün varlığını bir bavula sığdırmış mülteciler savaşın kanlı yüzünü bizlere bir kez daha hatırlatmıştır. Bu savaş kadınlar ve çocuklar üzerinde izleri yıllarca silinmeyecek travmalara yol açıyor.

"MÜZAKERELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"


Öncelikle Ukrayna ve Rusya Karadeniz'den komşumuz olan 2 ülkedir. Son 11 yıldır Suriye'deki savaşın yükünü adeta tek başına taşıyan bir ülke olarak bölgedeki sükunun sağlanması için çalışıyoruz. Taraflar arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Müzakere sürecini kolaylaştırmak için birçok adım attık. Müzakerelerde bazı noktalarda ilerleme kaydedilmesini ihtiyatlı iyimserlikle karşılıyoruz.

"DÜNYADA EN FAZLA MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKEYİZ"


Montrö Sözleşmesinin sağladığı yetkileri Karadeniz'de gerilimi azaltmaya yönelik kullanıyoruz. 56 TIR bölgeye insani yardım göndermiş durumdayız. Göndermeye de devam ediyoruz. Türkiye'ye giriş yapan Ukraynalıların sayısı ise 60 bine yaklaştı. Gerek AFAD, Kızılay gibi resmi kurumlarımız sahada büyük özveriyle çalışıyorlar. Son 8 yıldır dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan bir ülkeyiz.

"AVRUPA KAPISINA GELEN MÜLTECİLERİ DESTEKLEMELİ"


Dostlarımızın içinde bulunduğu zorluğu iyi anlıyoruz. Mültecilere sahip çıkma konusunda uluslararası toplumun başarısız olduğunu tecrübemizle iyi biliyoruz. Başta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere kapısına gelen mültecileri desteklemeli, elini taşın altına koymalı."


--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi
Sponsor: Ak Blog NET
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 1 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya- Ukrayna savaşı gündemi ile toplanan NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi'ne katıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna ve Rusya, Karadeniz'den komşumuz olan 2 ülkedir. Son 11 yıldır Suriye'deki savaşın yükünü adeta tek başına taşıyan bir ülke olarak bölgedeki sükunun sağlanması için çalışıyoruz. Taraflar arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Müzakere sürecini kolaylaştırmak için birçok adım attık. Müzakerelerde bazı noktalarda ilerleme kaydedilmesini ihtiyatlı iyimserlikle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

    YanıtlaSil
36588959260565934