AKBLOG-V3

Bolu Dağı Tüneli içinde zincirleme kaza! 2'si ağır 32 yaralı

Bolu Dağı Tüneli içinde zincirleme kaza! 2'si ağır 32 yaralı
3/19/2022

Bolu Dağı Tüneli içinde zincirleme kaza! İstanbul'a ulaşım durdu



TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli içinde saat 14.50 sıralarında 18 aracın karıştığı kaza meydana geldi. Tünel uzun süre trafiğe kapatılırken akış Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirildi. Tünel saat 20.25 sularında ise kapanan İstanbul yönü yeniden trafiğe açıldı. Sağlık Bakanı kazayla ilgili olarak yaralanan 17 hastanın çevredeki hastanelere nakledildiğini belirtti. Bolu Valiliği de yaptığı açıklamada hastaneye kaldırılan ikisi ağır 17 yaralının tedavilerinin devam ettiği, 14 kişinin ise ayakta tedavi edildiği belirtildi.

Bolu Dağı Tüneli içerisinde saat 14.50 sıralarında aralarında tır, kamyon ve otobüsün de olduğu 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada yaralanan 17 kişinin tedavileri devam ederken, 14 kişi de ayakta tedavi edildi.

Kar yağışının etkili olduğu bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

UZUN SÜRE TRAFİĞE KAPATILAN TÜNEL ULAŞIMA AÇILDI


Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti ulaşıma uzun süre kapandı. Ekipler, trafik akışını Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirdi. Saat 20.25 sularında Bolu Dağı Tüneli'nin kapanan İstanbul yönü yeniden ulaşıma açıldı.

Yol durumuyla ilgili de bilgi veren Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'nun Türkiye'nin en çok araç geçişi olan bölgesi durumunda bulunduğunu, her gün binlerce aracın tünelden geçtiğini belirtti.

Kar yağışının etkili olduğu bölgeye sağlık, polis, jandarma, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.


KAZA ANINI ANLATTI


Kazada yaralanan Yavuz isimli sürücü, “Kaza olmuştu, biz de arkadan geldik duramayarak kazaya karıştık. Otobüs tıra çarpmış, ben de otobüse çarptım. Arkadan gelen otobüs de bana çarpınca benim aracım havaya kalktı” dedi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit olay yerinde incelemelerde bulundu. Ümit, İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşların, sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardığını belirterek, şöyle konuştu:

"Gördüğünüz gibi zemin temiz, zeminde buz yok, kar yok, bir şey yok, girişte de yok. Ama maalesef bir vatandaşımız ilk etapta, yani kameradan gördüğümüz kadarıyla direksiyon hakimiyetini kaybediyor, bariyere çarpıyor. Arkadan başka bir araç gelip başka araca çarpıyor, arkadan başka araçlar... 18 araç kazaya karışmış oluyor. Her araçta da maalesef birer ikişer kişi yaralı çıkıyor. 6'sı tır, 2'si otobüs, onun dışındakiler küçük araçlar."

Bölgede kar yağışının devam ettiğini, ekiplerin yollardaki çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ümit, "Normal şartlarda yollarımız açık ancak kış şartları nedeniyle kış yoğunluğunun da getirdiği bir sıkıntı var. Bu nedenle bunu bilerek hareket edelim, mecbur kalmadıkça yola çıkmayalım diye tavsiyede bulunabiliriz sürücülerimize. Normal şartlarda yolları açık tutmak için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." diye konuştu.

Tünel çevresinde kazalara müdahale etmek için özel ekiplerin bulunduğunu bildiren Ümit, zincirleme trafik kazası olduğu için takviye ekiplerin de gönderildiğini dile getirdi.

BOLU VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA


Bolu Valiliği, Bolu Dağı Tüneli'nde 18 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanarak hastaneye kaldırılan ikisi ağır 17 kişinin tedavilerinin devam ettiğini, 14 kişinin ise ayakta tedavi edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Bolu Dağı Tüneli içerisinde saat 14.50 sıralarında iki otobüs, 6 tır ve 10 küçük araç olmak üzere 18 aracın karıştığı yaralanmalı ve hasarlı zincirleme trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

Tünel müdahale ekiplerince kazaya derhal müdahale edildiği aktarılan açıklamada, "Tünel giriş ve çıkışlarının güvenliği alınarak kazaya müdahale etkinleştirilmiştir. Olay yerine aynı dakikalarda çok sayıda ambulans, UMKE, itfaiye, AFAD, jandarma ve polis ekibi sevk edilmiş olup ekipler olay yerine intikal etmiştir. Ayrıca olay sonrasında çevre illerden de ekipler ilimize hareket ederek kaza yerine ulaşmışlardır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, hastaneye kaldırılan ikisi ağır 17 yaralının tedavilerinin devam ettiği, 14 kişinin ise ayakta tedavi edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Sürücülerimizin hem trafik hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için özellikle olumsuz hava şartlarında yola çıkmadan önce mutlaka araçlarının bakımını yaptırmaları, kış lastiği ve zincir olmadan yola çıkmamaları ve trafik kurallarına riayet etmelerini rica ederiz. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza Allah'tan acil şifalar dileriz."

BAKAN KOCA: 10 AMBULANS, 1 UMKE EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kazaya ilişkin, "Saat 14.47’de Bolu Dağı Tünelinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3’ü ağır olmak üzere 17 yaralı hastanelere nakledilmiştir. Olay yerine 10 adet ambulans, 1 UMKE timi görevlendirilmiştir. Kazada etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" açıklaması yaptı.



--------------------------------------------------------------------
Sponsor: Ak Blog NET
Kaynak: sondakika
Bu makaleyi paylaş :
Online Haber
Online Haber

2007-2022 SEO Danışmanlık
Bilişim dünyasında 2007 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarımızı haber sektörü üzerinde yoğun bir şekilde yürütüyoruz.
Sponsor: Son Dakika Haber | | Hukuk Danışmanlık Hizmetleri | İstanbul İnşaat |

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934