AKBLOG-V3

Yatılı okul arazisinde 215 çocuğa ait kemikler

Yatılı okul arazisinde 215 çocuğa ait kemikler
5/30/2021

Yeraltındaki radara takıldı! Yatılı okul arazisinde 215 çocuğa ait kemikler bulundu

Kanada'nın British Columbia eyaletine bağlı Kamloops kentinde, eski bir yatılı kilise okuluna ait arazide radarla incelemede bulunan yetkililer, 215 çocuğa ait kemik kalıntıları buldu. Kemik kalıntılarına rastlanan çocuklardan bazılarının 3 yaşında olduğu öğrenildi.

Kanada'nın British Columbia eyaletine bağlı Kamloops kentinde bulunan yatılı klise arazisinde yeraltına nüfuz eden bir radarla incelemelerde bulunan yetkililer, karşılarına çıkan kemik kalıntıları nedeniyle büyük şaşkınlık yaşadı.Hemen kemik kalıntılarıyla ilgili inceleme başlatan ekipler, kalıntıların daha önce yatılı okulda kalan çocuklar olduğunu belirledi. Bölgede, toplamda 215 çocuğa ait kemikler bulunurken, ölen çocuklardan bazılarının 3 yaşında oldukları tespit edildi.

"CESET KALINTILARI BİZİM KABİLENİN ÇOCUKLARINA AİT"

Tk'emlups te Secwepemc First Nation kabilesi şefi Rosanne Casimir, yaptığı basın açıklamasında, ceset kalıntılarının, kabilelerine mensup ailelerin çocuklarına ait olduğunu ve bölgede çalışma yapan görevliler tarafından geçen hafta sonu yeraltına nüfuz eden bir radar yardımıyla keşfedildiğini söyledi.

ÇOCUKLARDAN BAZILARI 2 YAŞINDA

Keşfi "yıllardır konuşulan ancak asla belgelenemeyen, düşünmesi çok zor kayıplar" olarak nitelendiren Casimir, yerel bir müze görevlisinin, herhangi bir kaydının bulunup bulunmadığını belirlemek için Royal British Columbia Müzesiyle birlikte çalışmasına rağmen ölümlerin belgelenmemiş olduğunu kaydetti. Kalıntıları bulunan çocuklardan bazılarının 3 yaşında olduğunu ifade eden şef Casimir, okulun, Kanada'nın o yıllardaki yatılı kilise okulu sistemindeki en büyük okul olduğunu hatırlattı.

BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Casimir, "Okulda 500 kadar öğrencinin kayıtlı olduğu göz önüne alındığında, bu teyit edilen kaybın topluluklarımızı nasıl etkilediğini anlıyoruz." dedi.Bölgedeki çalışmanın halen devam ettiğini ve grup yetkililerinin, yerli topluluk üyelerini ve okula giden çocukları olan çevredeki kabileleri bilgilendirdiğini açıklayan Casimir, "Bu başlangıç ama bu haberin niteliği göz önüne alındığında, hemen paylaşmanın önemli olduğunu hissettik." ifadesini kullandı.

KANADA BAŞBAKANINDAN PAYLAŞIM

Diğer yandan konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kanada Başbakanı Justin Trudeau, olayı "yürek parçalayıcı" olarak niteledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Seyit Aydoğan



--------------------------------------------------------------------
Haberin Merkezi

Bu makaleyi paylaş :
Eva

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

YORUM EKLEMEK İÇİN TIKLA. 2 yorum:

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle

  1. Bölgede, toplamda 215 çocuğa ait kemikler bulunurken, ölen çocuklardan bazılarının 3 yaşında oldukları tespit edildi.

    YanıtlaSil
  2. Casimir, "Okulda 500 kadar öğrencinin kayıtlı olduğu göz önüne alındığında, bu teyit edilen kaybın topluluklarımızı nasıl etkilediğini anlıyoruz." dedi.Bölgedeki çalışmanın halen devam ettiğini ve grup yetkililerinin, yerli topluluk üyelerini ve okula giden çocukları olan çevredeki kabileleri bilgilendirdiğini açıklayan Casimir, "Bu başlangıç ama bu haberin niteliği göz önüne alındığında, hemen paylaşmanın önemli olduğunu hissettik." ifadesini kullandı.

    YanıtlaSil
36588959260565934