AKBLOG-V3

İsrail Toprakları İşgal Etmeye Hazırlanıyor

İsrail Toprakları İşgal Etmeye Hazırlanıyor
10/12/2018

İsrail, yeni yerleşim birimi planı hükümete sunacak

İsrail Toprakları İşgal Etmeye Hazırlanıyor
İsrail Toprakları İşgal Etmeye Hazırlanıyor
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşası planını pazar günü hükümete sunacağını duyurdu.
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, El-Halil'de 31 yeni yerleşim birimi planını pazar günü hükümete sunacak. AA'nın haberine göre; Liberman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, pazar günü hükümete sunacağı planın kentte yeni Yahudi yurdu kurulması yolunda atılmış bir adım olduğunu belirtti.

İnşaat ve planlama kurumlarınca onaylanan planın evler, parklar ve kamusal alanlardan oluştuğunu aktaran Liberman, Batı Şeria'da iskan projesini sadece sözle değil fiille desteklemeyi sürdürdüklerini kaydetti.

İsrail Meclisi üyesi Stav Shaffir ise Twitter hesabından, Liberman'ın açıklamalarını değerlendirdi. Liberman'ın siyasi kararlar alarak güvenlikle ilgili verdiği sözleri uygulamaktan kaçtığını vurgulayan Shaffir, hükümetin tüm ülkeyi tehlikeye atacak bir proje hazırlığı içinde olduğunu ifade etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Liberman'ın vadettikleri gibi Hamas'ı ortadan kaldırmadıklarına, aksine "terör" saldırılarının devam ettiğine, Gazze ve Batı Şeria için çözüm üretilmediğine dikkati çeken Shaffir, "İsrail'in güvenliğini düşünmeyen bir grup, tüm ülkeyi tehlikeye atıyor." yorumunu yaptı.

İsrail İnşaat ve Planlama Komiteleri 1,5 ay önce Filistin topraklarında 984 Yahudi yerleşim birimi inşası projesini onaylamıştı. Nihai olarak onaylanan 384 yerleşim biriminin inşaatının ise yakın zamanda başlaması bekleniyor.
Bu makaleyi paylaş :
AK SEO

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934