AKBLOG-V3

Burak Açıkalın'ın öldürülmesinde FETÖ şüphesi

Burak Açıkalın'ın öldürülmesinde FETÖ şüphesi
8/10/2018

Burak Açıkalın'ın öldürülmesinde FETÖ şüphesi

Burak Açıkalın'ın öldürülmesinde FETÖ şüphesi
Burak Açıkalın'ın öldürülmesinde FETÖ şüphesi
Son dakika... Sosyal medyada "Fuat Avni" olarak bilinen FETÖ şüphelisine bilgi sızdıran, tutuklandıktan sonra itirafçı olan ve cezaevinde öldürülen Burak Açıkalın'ın dosyası yeniden açıldı. Emniyet İstihbarat iddianamesinde, Açıkalın'ın FETÖ üyeleri tarafından öldürülmüş olabileceği iddiası yer aldı
Sosyal medyada "Fuat Avni" olarak bilinen FETÖ şüphelisine Emniyet İstihbarat'tan bilgi sızdıran mühendislerden Burak Açıkalın ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 15 Temmuz'un ardından tutuklanan, ardından da itirafçı olan Açıkalın’ın birkaç ay sonra cezaevinde cesedi bulunmuştu. İntihar ettiği açıklandı. Ancak Emniyet İstihbarat iddianamesindeki yeni deliller ışığında, o dosya yeniden açıldı. Nedeni ise Açıkalın'ın cezaevinde FETÖ'cüler tarafından öldürülmüş olma ihtimali.

ÖRGÜTÜN İSTİHBARAT KAYNAĞIYDI

Burak Açıkalın, 15 Temmuz öncesi, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevli FETÖ'cü mühendislerden biriydi. FETÖ'nün Emniyet'teki köstebeğiydi. Sosyal medyada "Fuat Avni" olarak bilinen FETÖ şüphelisi “Akif” kod adlı Mustafa Koçyiğit’e Emniyet İstihbarat'tan bilgi sızdırıyordu. Koçyiğit aynı zamanda Açıkalın’ın da aralarında bulunduğu Emniyet İstihbarat’taki FETÖ’cü mühendislerin mahrem imamıydı. Açıkalın, 15 Temmuz darbe girişimi ardından tutuklanarak, Kırıkkale Cezaevi'ne gönderildi.

ÖNEMLİ İTİRAFLARDA BULUNDU

Sonrasında itirafçı oldu, örgütün Emniyet İstihbarat yapılanmasına ilişkin önemli bilgiler verdi. MİT'in emniyete gönderdiği ilk 20 bin kişilik FETÖ listesini örgüte ulaştırdığını da itiraf etti. İlk ifadesinde, "Örgüt, benden kişiler hakkında bilgi istiyordu. Kim olduğu, telefon iletişim kayıtları, aile bilgileri gibi... Bana sorulan kişiler arasında siyasetçiler, sanatçılar, akla gelecek herkes vardı. İstedikleri bilgileri, tango programıyla, 'Akif' kod adlı mahrem imama gönderiyordum" dedi.


Habertürk
Bu makaleyi paylaş :
AK SEO

KİM NE DEMİŞ? YORUMLARA BAKALIM.

Emojin (smiley) eklemek istiyorsanız tıklayın.

Emojin Ekle
36588959260565934